Hozzávalók:
40 dkg darált libahús combból
1 fej vöröshagyma
10 dkg fehér répa
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg burgonya
só, bors, fokhagyma
1 kis pohár tejföl
friss tárkony
2 dkg finomliszt
1 tojás, kevés zsemlemorzsa
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, hozzá adunk 1 tojást és kevés zsemlemorzsával jól összedolgozzuk. Kis gombócokat formázzunk, félretesszük ezeket. A répákat, zellert megtisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés olíva olaján lábasba lepirítjuk. Felöntjük vízzel. Ha felforrt, beletesszük a húsgombócokat, sóval és borssal ízesítjük. Ha már majdnem megfőttek a gombócok, a burgonyát hozzáadjuk és tejfölös habarással készre főzzük. A végén finomra vágott friss tárkonyt adunk hozzá.