fbpx

Címünk: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 2.
Telefon: +36-1-3114413 | +36-20-5758550,
E-mail: biarritz.etterem@gmail.com

Borvacsorák a Biarritzban

 

A Belvárosban, az Országház közelében található Biarritz étterem és kávéház ebben az évben ünnepli húsz esztendős fennállását. A családi vállalkozás a jeles alkalmat üzletük szolid átalakításával és újranyitásával ünnepelték. A meghitt és hangulatos a helyen egy időben ötven-hatvan vendéget tudnak kiszolgálni. Az alap a magyar konyhaművészet – úgy, ahogy anno Gundel Károlyék kialakították –, így a hagyományos hazai ételek finomított változatait, a nyugat-európai konyha jeles tradícióit és a világ konyháinak egyes speciális fogásait alkalmazzák.

A Biarritzban egyre nagyobb sikerük van az egyedi kulináris élményt nyújtó borvacsoráknak – melyek idényjellegű, minőségi alapanyagokból készült ételsorát –, a legjobb hazai pincészetek kiemelt boraival párosítják és készítik el. Havonta egy alkalommal mutatkoznak be az elitborászok, csak néhányan az illusztris névsorból: Bock, Bussay, Heimann, Eszterbauer, Figula, Légli, Malatinszky, Szepsy, Tiffán, Takler, Patricius Gere Attila, Bott Frigyes. A menüsor hat-hét féle, az alkalomra összeállított gasztronómia különlegességből és a hozzájuk passzoló kiváló bortételekből áll, melyet a borász pár mondatos magyarázata kísér. Ezek az esték emlékezetes alkalmak lehetnek egy ismerkedés kezdetén, ez az, ami garantáltan feldobja a családi életünk szürke hétköznapjait, elsimítja az üzleti partnerek vitáit, megoldja a barátok és barátnők nyelvét, ünnepi esemény és boldogságbomba egyszerre.

Kóstoljanak bele a rafinált ételkülönlegességek és a pompás nedűk mindegyikébe, már látványnak is gyönyörű, hát még az ízkombinációk! De vessünk egy pillantást a heti kínálatra, itt is szívfájdító tételekkel szembesülhetünk: vörösborban konfitált vadmalac, vaníliás vajban sült almás kacsamáj, rákkal töltött fánk wasabi szósszal és tandori vasalt csirke, csípős sárgabaracklekvárral. A hely népszerűsége töretlen, mert a minőség és a kiszolgálás azok az értékek, amelyekhez ragaszkodnak Berkes Gyuláék a Biarritzban már két évtizede. Légli Ottó legutóbbi borvacsoráján kijelentette a szép számú közönségnek: „Csak azt kell kérdeznünk magunktól, kívánjuk-e a következő falatot és kortyot?” Természetesen! – válaszoltuk lelkesen egyszerre. Helyfoglalás, információ: www.biarritz.hu