fbpx

Címünk: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 2.
Telefon: +36-1-3114413 | +36-20-5758550,
E-mail: biarritz.etterem@gmail.com

Vörösboros nyúlpaprikás pirított tanyasi galuskával

Hozzávalók:

házinyúl comb 4db
vöröshagyma0,5kg
csemege fűszerpaprika20g
tv paprika 10dkg
paradicsom 10 dkg
csípős paprika ízlés szerint
finom liszt 4dkg
tejföl 370 g
sertés zsír 20dkg 

A finomra vágott vöröshagymát felhevített zsírban megpirírjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát kevés vízzel felengedjük, majd bele rakjuk a combokat. Sózzuk és hozzá adjuk a darabolt paprikát paradicsomot. Együtt főzzük tovább többször kevés folyadékkal lepirítva a húsunk puha lisztel elkevert tejföllel sűrítjük, jól kiforraljuk, után ízesítünk ha szükséges a mártást tálaláskor a húsra öntjük galuskaköretet adunk hozzá

Galuska

finomliszt 0,5 kg
tojás 8db

A lisztehet hozzáadjuk a tojásokat sót kevés vizet és jól össze dolgozzuk majd forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatjuk vágó deszkáról késsel ha feljött a víz tetejére 1-2 percig főzzük, majd leszürjük átmossuk és kevés mangalica zsíron átpirítjuk egy serpenyőbe.