Hozzávalók:
40dkg daràlt sertéshús
50dkg savanyúkáposzta-levél
80dkg savanyú aprókáposzta
15dkg füstölt csemegeszalonna
2fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál csemege fűszerpaprika
frissen őrölt fekete bors
rizs
csípős paprika
Az aprókáposztát és a káposztaleveleket jól átmossuk, ha szükséges, beáztatjuk. A húst sóval , borssal, fokhagymával, finomra vágott, pirított vöröshagymával, fűszerpaprikával, darált füstölt szalonnával és csípős paprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a rizst, jól összedolgozzuk, majd betöltjük a káposztalevelekbe. Egy lábasban kevés zsiradékon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk fűszerpaprikàval, majd hozzátesszük az aprókáposzta egy részét. Ráhalmozzuk a megtöltött káposztaleveleket (szorosan egymás mellé), majd ràrakjuk a maradèk vágott káposzta felét, felengedjükk vízzel, és puhára főzzük. Tálalásnál a tölteléket az aprókáposztára helyezzük, és tejfölt és száraz vörösbort kínálunk hozzá.